Connect with us

Македонија

Еве во кои општини се планирани зафати на електродистрибутивната мрежа

Published

on

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 09.10.2020 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

• Во период од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од ул.Љубљанска (опш.Карпош – Скопје);

• Во период од 07:30 до 10:00 часот, корисниците од селата Брајковци, Балинци и Марвинци како и индустриските корисници Oранжерии 4, плантажа Чапарица и пумпа Марвинци (опш.Гевгелија);

• Во период од 08:30 до 16:30 часот, корисниците од Вили Олевени, Барешани, Жабени, Рибник Жабени, Канино, Породин, Фарма Породин, Острец, Велушина, Лажец, ХМС Лажец, Драгош, Граешница и Кишава со околните стопански и не стопански објекти (опш.Битола);

• Во период од 08:00 до 09:30 часот, корисниците од ДСТТУ Никола Карев Струмица (опш.Струмица);

• Во период од 08:30 до 16:30 часот, корисниците од с.Олевени (опш.Битола);

• Во период од 13:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од ул.8-ма Ударна бригада, ул.Вељко Влаховик бр.14 и 16 (28 и 26) (опш.Центар – Скопје);

• Во период од 08:00 до 11:00 часот, корисниците од ул.Сердарот 2 во Драчево (опш.Кисела – Вода – Скопје);

• Во период од 11:00 до 13:30 часот, корисниците од дел од населено место Фериште (опш.Струга);

• Во период од 10:00 до 15:00 часот, корисниците од магацински простор Шмеки ТП и околни објекти (опш.Гази Баба – Скопје);

• Во период од 07:00 до 11:00 часот, корисниците од селата Радолишта, Шум, Заграчани, Вишни, населба Теферич, КПД, база Несим, каменолом Везир, ТС Васфи, ХПП Белица 1 и 2, Водовод Шум и КМР (опш.Струга);

• Во период од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од с.Куклиш улицата кон Москов МС и кон Млекара и прекини со напојувањето од 09:00 до 10:00 часот и од 12:30 до 13:30 часот ќе имаат и селата Куклиш, Банско, Свидовица, Попчево, Рич, Белотино, Три Води, Костурино, Дорломбос и Мемешли (опш.Струмица);

• Во период од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од Деребој 4 – позади фабриката Пофикс (опш.Тетово);

• Во период од 10:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од с.Карбинци – во центарот на селото (опш.Карбинци);

• Во период од 10:00 до 15:00 часот, корисниците од Белчишта – пилана во с.Ново Село, фабрика Белчишта, фарма за свињи Белчишта, Макител и Соларна електрана Јове (опш.Охрид);

• Во период од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од селата Горенци и Оровник, х.Димитрије, Бензинска Пумпа Таци, Мелин и Жабет (опш.Охрид);

• Во период од 08:00 до 14:30 часот, корисниците од селата Герман, Нерав, Орашац, Станча и Пклиште (опш.Кратово);

• Во период од 11:00 до 11:30 часот, корисниците од с.Удово (Горно) и с.Градец (опш.Гевгелија);

• Во период од 08:00 до 14:30 часот, корисниците од дел од селата Романовце, Агино и Брзак (место викано Мачја глава) (опш.Куманово);

• Во период од 08:00 до 15:00 часот, корисниците од селата Градец и Габар (опш.Кратово);

• Во период од 07:00 до 12:00 часот, корисниците од дел од улиците Бајрам Шабани, Поток Серава и Ѓуро Ѓаковиќ (опш.Куманово);

• Во период од 07:00 до 11:00 часот, корисниците селата Франгово, Калишта и Радожда, М.Влај, нас.Елен камен, база Аснера, бензиска Gulf, царина Ќафасан, караула Треска, хотелите Изграв, Бисер, Макпетрол и камп Ливадиште и предавастел МРТ (опш.Струга);

• Во период од 09:00 до 11:00 часот, корисниците од дел од индустриски објекти пред с.Порој – лево и десно од патот за Јажинце (опш.Тетово);

• Во период од 10:00 до 11:00 часот, корисниците од селата Боговиње и Раковец (опш.Тетово);

• Во период од 10:00 до 12:00 часот, корисниците од селата Подржи Коњ и Луке (опш.Кратово);

• Во период од 08:30 до 11:30 часот, корисниците од ул.Ганчо Хаџи Панзов броеви од 2 до 10 (опш.Центар – Скопје);

• Во период од 07:30 до 15:00 часот, корисниците од ул.Вардарска, нас.Грмаѓе, ул.Кочо Рацин и нас.Мечковци (опш.Крива Паланка);

• Во период од 09:00 до 15:30 часот, корисниците од ул.Гоце Делчев – Струмица – нас.Софилар (опш.Струмица);

• Во период од 12:00 до 13:00 часот, корисниците од селата Удово, Јосифово, Горна Мала и Калково (опш.Гевгелија);

• Во период од 10:30 до 12:00 часот, корисниците од објекти пат за с.Добрејци, Лукоил на излез кон Радовиш и Ангел Петрол на излез кон Радовиш (опш.Струмица).

Continue Reading

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Македонија

Генералниот секретар на ВМРО – ДПМНЕ, Ѓорѓија Сајкоски назначен за Претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните локални избори

Published

on

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ го назначи Генералниот секретар Ѓорѓија Сајкоски за Претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните локални избори

Почитувани,

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ на денешната седница разговараше на актуелни теми, усвои неколку кадровски решенија и донесе неколку заклучоци.

Извршниот комитет го назначи генералниот секретар Ѓорѓија Сајкоски за Претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните локални избори.

Воедно, извршниот комитет разговараше за актуелната политичко-економска ситуација во Република Македонија, каде што потенцираше и заклучи дека државата тоне во секој поглед, институциите се крахирани со изгубена доверба кај граѓаните, а пандемијата ги коси граѓаните заради неспособноста на власта.

Во Република Македонија владее непочитување на правото и заштита на криминалот од страна на власта, додека пак наместо криминалците, во затворите гнијат неправедно затворени граѓани. Извршниот комитет донесе заклучок да го поддржи настанот најавен на 25 април, кој не е во наша организација, а по повод неправедно затворените уставобранители со драконски казни. Овој настан треба да помине во демократски и мирен чин. Воедно и потенцираме дека се оградуваме од секакви инциденти доколку произлезат од уфрлени провокатори на истиот настан.

Извршниот комитет ја анализираше актуелната ситуација за справување со пандемијата, но и економските неуспеси на власта, како и бројните криминални афери, со што уште еднаш заклучи дека како никогаш до сега на Република Македонија и граѓаните потребна и е експертска Влада која ќе ја избави државата од кризата во која ја втурна СДСМ и власта.

Извршниот комитет најостро ги осудува последните случувања, потенцирајќи ка аферата “Мафија”, која произлегува од криминалното работење на власта. Фрапирани сме и затечени за криминалната настроеност, воедно и со каква леснотија власта на СДСМ ја направи Република Македонија прибежиште и картел на мафијаши. Власта на СДСМ од Република Македонија направи мафијашка држава, а на чело на државата владее картелот Заеви кој е вмешан во секој криминал кој се случува. Во најбрз можен рок бараме одговорност од власта за аферата “Мафија”, но и за целиот овој криминал за кој сме сведоци периодов, додека пак оставките се неизбежни, а кривичната одговорност треба да биде испорачана.

Continue Reading

Македонија

Млада Албанка интелектyaлка yдpи по Д У И: Влaдaта не изневepи, нашите албански функционepи два пати

Published

on

Итражувачот од Институтот за Демократија Влора Речица ја коментира неспособноста на власта и посебно албанските функционери во Владата да се справат со здравствената криза и го открива своето лошо чувство што дел од Албанците во Македонија немаат никакви политички претставници во власта

“Владата не успеа воопшто, но нашите албански претставници во владата и парламентот двапати не успеаја. Наместо да се занимаваат со здравствена и економска криза, тие се занимаваат со политички поенти 🤮

Лошо чувство кога сте без никакво застапување во државните органи”, пишува Речица отворајќи го во албанската јавност прашањето за одговорност на ДУИ за состојбите во Македонија и за дискриминација на тие Албанци кои не се гласачи на ДУИ.

Continue Reading

Македонија

Николоски: “Со закани не поминуваат, ќе продолжам да објавувам криминални афери”

Published

on


Во одговор на новинарско прашање денеска потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски при посетата на Јегуновце, во врска со прашањето за аферата од 200 милиони евра кој тој ја обелодени во јавноста за „Шик Јелак“ и бизнисменот Миодраг Давидовиќ – Дака, рече дека криминалот царува во Македонија, како и дека добил закани за да не го обелоденува скандалот, за кој сега се гледа дека бил направен криминал вреден 200 милиони евра од функционери на СДСМ и ДУИ.-Ако гледам од лична перспектива голема е сатисфакцијата затоа што точно е дека прв кој во јавноста излезе за тоа што ќе се случува во Тетово и кој криминал се спрема, но тоа беше негирано тогаш, а сега гледаме дека истото се потврдува, вели Николовски.

Тој посочи во одговорот дека ако ја гледаме суштината факт е дека криминалот царува во Македонија, како и дека идеалите и идеите застануваат таму каде што започнуваат парите, а чесно ги слушаме ДУИ како велат што мислат за србите, што мислат за случувањата во Косово, но кога доаѓа екстремен бизнисмен во Македонија со торба пари за Теута Арифи и Советот на Тетово завршува се и тогаш започнуваат да се корумпираат, но истото важи и за СДСМ и за Зоран Заев.

-Од една страна на Зоран Заев устата му е полна со геостратешките интереси на Македонија коишто ние како ВМРО-ДПМНЕ силно ги поддржуваме, но од друга страна на еден од најголемите екстремисти на Балканот којшто користи црни пари за финансирање на екстремизам му овозможуваат бизнис од 200 милиони евра, истакна Николоски.

Николоски посочи дека кога тој го обелоденил скандалот станувало збор за црни пари од фирми во Панама, па сфатиле по тоа дека се извадени на чисто и нема поента да се кријат и затоа отидоа преку фирмата на Дака во Црна Гора.

Кај мене закани не поминуваат и ќе продолжам да објавувам криминални афери! Одговорност ќе има! Ќе одговораат со новата Влада на ВМРО-ДПМНЕ!

Continue Reading

Трендинг