Connect with us

Македонија

ЈСП Скопје со важно известување за јавниот превоз поради полицискиот час – ова е новиот возен ред на сите автобусите

Published

on

JСП Скопје информира дека од денеска, среда (10.03.2021 год) јавниот превоз ќе сообраќа до 22 часот.

Режимот на јавниот превоз е согласно одлуката на Влада на РСМ за забрана на движење на населението во период од 22 до 5 часот, почнувајќи од денеска до 22.03.2021 година,стои во соопштението на ЈСП Скопје.

Во прилог се последните термини на поаѓање пред 22 часот. Останатиот распоред, до последниот посочен термин, е достапен на веб страницата на ЈСП Скопје. Ги потсетуваме корисниците на јавниот превоз, дека и натаму не важи бесплатниот превоз за возрасни лица (жени со 62 год, мажи со 64 год) во вторник, петок, сабота и недела, времено укинати се и трите автобуски линии (25, 25А и 25Б) што сообраќаат до Средно Водно, туристичката линија „Сити тур“, а не работи ниту Жичарницата, велат од претпријатието.

ГРАДСКИ ЛИНИИ – последни термини

Линија 2 20.55 ч од Автокоманда 21.05 ч од Сарај
Линија 2А 17.34 ч од Железара 16.48 ч од Сарај
Линија 3 21.15 ч од Панорама 20.30 ч Сала Ј.Сандански
Линија 3Б 16.10 ч од Панорама 15.10 ч од Кванташки пазар
Линија 4 20.20 ч од Хром 21.00 ч од 11.Октомври
Линија 4А 16.25 ч од Усје 17.15 ч од Тафталиџе 1
Линија 5 21.14 ч од Н.Лисиче 20.57 ч од Дексион
Линија 7 21.29 ч од Г.Лисиче 21.15 ч од Карпош 3
Линија 8 20.50 ч од Влае 20.50 ч од Љуботенски пат
Линија 9 21.23 ч од Кл.центар 21.33 ч од С.Север
Линија 12 20.40 ч од Шишево 21.25 ч од Ск.саем
Линија 13 17 ч од К.Вода 16.25 ч од Железара
Линија 15 21.00 ч од Н.Лисиче 21.00 ч од Карпош 4
Линија 15А 16.12 ч од Н.Лисиче 17.10 ч од Карпош 4
Линија 16 20.50 ч од Пржино 21.25 ч од Железара
Линија 17 13.05 ч од Островска 13.45 ч од Музеј на современа уметност
Линија 19 20.55 ч од Карпош 4 20.55 ч од Ш.Оризари
Линија 20 21.29 ч од Тр.центар 21.29 ч од Ш.Оризари
Линија 21 21.30 ч од Тр.центар 20.50 ч од Бардовци
Линија 22 21.11 ч од Тр.центар 21.02 ч од Лепенец
Линија 22А 20.47 ч од Кл.центар 19.57 ч од Лепенец
Линија 23 21.00 ч од Ченто 21.18 ч од Д.печат
Линија 24 21.22 ч од Припор 21.22 ч од Тафталиџе 2
Линија 27 20.04 ч од Д.печат 19.32 ч од Вардарска
Линија 35 16 ч од Н.Лисиче 16.45 ч од С.Север
Линија 41 20.51 ч од Тр.центар 21.12 ч од Драчево Типо
Линија 41А 17.50 ч од Кл.центар 18.40 ч од с.Драчево
Линија 42 19.30 ч од Железара 18.30 ч од с.Драчево
Линија 43 16.40 ч од Дом на печат 16 ч од Јужноморавски бригади
Линија 45 21.25 ч од Тр.центар 21.25 ч од Ченто
Линија 50 21.10 ч од Хиподром 20.32 ч од Кл.центар
Линија 57 20.50 ч од Радишани 20.05 ч од Козле
Линија 59 20.50 ч од К.бара 20.05 ч од Карпош
Линија 65В 21.08 ч од Тр.центар 21.08 ч Стајковци, Бр.пат
Линија 65В 17.35 ч од Тр.центар 17 ч од Инџиково
Линија 73 16.20 ч од Скопски Саем 17 ч од Усје

ПРИГРАДСКИ ЛИНИИ – последни термини
Линија 11 21.10 ч од Тр.центар 20.20 ч Рашче
Линија 11а 18 ч од Тр.центар 19 ч Свиларе
Линија 18 20.05 ч од Тр.центар 20.50 ч од Визбегово
Линија 31 19.30 ч од Тр.центар 20.10 ч од Д.Лисиче
Линија 32 19.35 ч од Тр.центар 18.50 ч од Љубин
Линија 33 15.05 ч од Дом на печат 14.20 ч од Чатал – Д.Лисиче
Линија 47 20.20 ч од Тр.центар 19.35 ч од Љубанци
Линија 47А 15.05 ч од Тр.центар 15.45 ч од Љуботен до Бутел
Линија 51 20.30 ч од Тр.центар 19.10 ч од Студеничани
Линија 52 20.15 ч од Тр.центар 21.15 ч од Ржаничино
Линија 53 20.30 ч од Тр.центар 20.30 ч од Кат.бања
Линија 55 19.25 ч од Арачиново 20.30 ч од Тр.центар
Линија 55а 15.30 ч од Тр.центар 16.05 ч од Брњарци до Автокоманда
Линија 56 18.45 ч од Тр.центар 19.45 ч од Бојане
Линија 58 16.40 ч од Тр.центар 17.20 ч од Добри дол
Линија 58а 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Св.Петка
Линија 58б 20.20 ч од Тр.центар 19.20 ч од Брзовец
Линија 60 20.15 ч од Тр.центар 19.30 ч од Матка
Линија 61 20.10 ч од Тр.центар 19 ч од Побожје
Линија 62 20.10 ч од Тр.центар 19.20 ч од Огњанци
Линија 63 20.36 ч од Тр.центар 20.50 ч од Мралино 21 ч од Ајватовци
Линија 65 20.25 ч од Тр.центар 19.30 ч од Раштак
Линија 65а 19.48 ч од Тр.центар 20.28 ч од Страчинци
Линија 65б 19.45 ч од Тр.центар 20.35 ч од Црешево
Линија 66 20.10 ч од Тр.центар 19.05 ч од Бучинци
Линија 67 20.45 ч од Тр.центар 19.25 ч од Зелениково
Линија 68 19.50 ч од Тр.центар 20.15 ч од Сушица
Линија 70 20.05 ч од Тр.центар 20.50 ч од Батинци
Линија 71 21.10 ч од Тр.центар 20.20 ч од Бањани
Линија 74 20 ч од Тр.центар 19 ч од Количани
Линија 81 20 ч од Тр.центар 21.00 ч од Блаце до Ш.Оризари
Линија 118 18.40 ч од Тр.центар 19.10 ч од Визбегово инд. зона
Линија 160 20.45 ч од Дексион 20.55 ч од Љубин
Линија 164 21.20 ч од Волково 21.30 ч од Кучково
Линија 165 21.05 ч од Виниче до Стајковци 21.20 ч од Стајковци до Брњарци
Линија 167 21 ч од Зелениково до Н.Село 21.10 ч од Н.Село до Зелениково
Линија 180 19.10 ч од Драчево 17.40 ч од Цветово

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Македонија

Генералниот секретар на ВМРО – ДПМНЕ, Ѓорѓија Сајкоски назначен за Претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните локални избори

Published

on

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ го назначи Генералниот секретар Ѓорѓија Сајкоски за Претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните локални избори

Почитувани,

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ на денешната седница разговараше на актуелни теми, усвои неколку кадровски решенија и донесе неколку заклучоци.

Извршниот комитет го назначи генералниот секретар Ѓорѓија Сајкоски за Претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните локални избори.

Воедно, извршниот комитет разговараше за актуелната политичко-економска ситуација во Република Македонија, каде што потенцираше и заклучи дека државата тоне во секој поглед, институциите се крахирани со изгубена доверба кај граѓаните, а пандемијата ги коси граѓаните заради неспособноста на власта.

Во Република Македонија владее непочитување на правото и заштита на криминалот од страна на власта, додека пак наместо криминалците, во затворите гнијат неправедно затворени граѓани. Извршниот комитет донесе заклучок да го поддржи настанот најавен на 25 април, кој не е во наша организација, а по повод неправедно затворените уставобранители со драконски казни. Овој настан треба да помине во демократски и мирен чин. Воедно и потенцираме дека се оградуваме од секакви инциденти доколку произлезат од уфрлени провокатори на истиот настан.

Извршниот комитет ја анализираше актуелната ситуација за справување со пандемијата, но и економските неуспеси на власта, како и бројните криминални афери, со што уште еднаш заклучи дека како никогаш до сега на Република Македонија и граѓаните потребна и е експертска Влада која ќе ја избави државата од кризата во која ја втурна СДСМ и власта.

Извршниот комитет најостро ги осудува последните случувања, потенцирајќи ка аферата “Мафија”, која произлегува од криминалното работење на власта. Фрапирани сме и затечени за криминалната настроеност, воедно и со каква леснотија власта на СДСМ ја направи Република Македонија прибежиште и картел на мафијаши. Власта на СДСМ од Република Македонија направи мафијашка држава, а на чело на државата владее картелот Заеви кој е вмешан во секој криминал кој се случува. Во најбрз можен рок бараме одговорност од власта за аферата “Мафија”, но и за целиот овој криминал за кој сме сведоци периодов, додека пак оставките се неизбежни, а кривичната одговорност треба да биде испорачана.

Continue Reading

Македонија

Млада Албанка интелектyaлка yдpи по Д У И: Влaдaта не изневepи, нашите албански функционepи два пати

Published

on

Итражувачот од Институтот за Демократија Влора Речица ја коментира неспособноста на власта и посебно албанските функционери во Владата да се справат со здравствената криза и го открива своето лошо чувство што дел од Албанците во Македонија немаат никакви политички претставници во власта

“Владата не успеа воопшто, но нашите албански претставници во владата и парламентот двапати не успеаја. Наместо да се занимаваат со здравствена и економска криза, тие се занимаваат со политички поенти 🤮

Лошо чувство кога сте без никакво застапување во државните органи”, пишува Речица отворајќи го во албанската јавност прашањето за одговорност на ДУИ за состојбите во Македонија и за дискриминација на тие Албанци кои не се гласачи на ДУИ.

Continue Reading

Македонија

Николоски: “Со закани не поминуваат, ќе продолжам да објавувам криминални афери”

Published

on


Во одговор на новинарско прашање денеска потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски при посетата на Јегуновце, во врска со прашањето за аферата од 200 милиони евра кој тој ја обелодени во јавноста за „Шик Јелак“ и бизнисменот Миодраг Давидовиќ – Дака, рече дека криминалот царува во Македонија, како и дека добил закани за да не го обелоденува скандалот, за кој сега се гледа дека бил направен криминал вреден 200 милиони евра од функционери на СДСМ и ДУИ.-Ако гледам од лична перспектива голема е сатисфакцијата затоа што точно е дека прв кој во јавноста излезе за тоа што ќе се случува во Тетово и кој криминал се спрема, но тоа беше негирано тогаш, а сега гледаме дека истото се потврдува, вели Николовски.

Тој посочи во одговорот дека ако ја гледаме суштината факт е дека криминалот царува во Македонија, како и дека идеалите и идеите застануваат таму каде што започнуваат парите, а чесно ги слушаме ДУИ како велат што мислат за србите, што мислат за случувањата во Косово, но кога доаѓа екстремен бизнисмен во Македонија со торба пари за Теута Арифи и Советот на Тетово завршува се и тогаш започнуваат да се корумпираат, но истото важи и за СДСМ и за Зоран Заев.

-Од една страна на Зоран Заев устата му е полна со геостратешките интереси на Македонија коишто ние како ВМРО-ДПМНЕ силно ги поддржуваме, но од друга страна на еден од најголемите екстремисти на Балканот којшто користи црни пари за финансирање на екстремизам му овозможуваат бизнис од 200 милиони евра, истакна Николоски.

Николоски посочи дека кога тој го обелоденил скандалот станувало збор за црни пари од фирми во Панама, па сфатиле по тоа дека се извадени на чисто и нема поента да се кријат и затоа отидоа преку фирмата на Дака во Црна Гора.

Кај мене закани не поминуваат и ќе продолжам да објавувам криминални афери! Одговорност ќе има! Ќе одговораат со новата Влада на ВМРО-ДПМНЕ!

Continue Reading

Трендинг