Испрскани со црвен спреј се дел од новите метални табли поставени пред 7 споменици на мостот „Око“ на кои пишува дека личности се дел од хеленистичката историја. 

Објаснувањето на метални плочи пред спомениците е дел од обврската преземена од Македонија со Договорот од Преспа.

Владината одлука предизвика бурни реакции кај дел од граѓаните на социјалните мрежи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here