Алчноста се манифестира не само во фактот дека некој сака повеќе од она што му припаѓа, туку и во фактот дека таквите луѓе обично ги ставаат своите потреби пред сите други. Тие се егоцентрични и ретко размислуваат за потребите на другите луѓе.

Сè додека го добијат она што го сакаат, тие ќе продолжат да се однесуваат супер себично, а еве кои 2 хороскопски знака важат за најсебични:

1. Овен

Овните сакаат добри зделки при кои обожаваат да добиваат што е можно повеќе и даваат што е можно помалку за возврат. Тие сакаат сè што можат да добијат бесплатно и први ќе застанат во ред ако нешто се подарува.

Зошто да нарачам вечера ако можам да добијам бесплатен примерок од предјадењата? Дури и ако има ограничување на споделување само на една работа по лице, тие нема да се срамат да побараат дополнителна порција.

2. Јарец

Можете да ги замислите Јарците како директори на голема компанија кои лесно ќе си дадат себеси голем бонус, а потоа веднаш ќе им кажат на работниците дека ова е лоша година за покачување на платите. Не е дека тие се страшно себични, туку едноставно само сметаат дека заслужуваат повеќе од другите затоа што вложуваат многу труд.

За нив е огромно задоволство да завршат добра работа, но уште поголемо кога ќе видат дека се исплати финансиски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here