Засилените сообраќани контроли на полицијата вчера покажаа дека половина од прекршоците што биле евидентирани се на територијата на Општина Карпош. Од вкупно 305 изречени мерки, дури 176 биле токму во Карпош.

Според податоците на МВР, само на територијата на град Скопје изречени се вкупно 305 мерки, меѓу кои 36 за возење без возачка дозвола, 27 за технички неисправни и нерегистрирани возила, 16 санкционирани пешаци, 64 мерки за непрописно паркирани возила, 65 возила подигнати со „пајак“ и 14 санкции за неносење заштитна маска.

На територијата на Карпош изречени се вкупно 176 мерки, меѓу кои 24 за возење без возачка дозвола, 15 за нерегистрирани возила, 6 санкции за неносење на заштитна маска…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here