оздухот во нашата земја вклучително и главниот град Скопје и синоќа беше опасен по здравјето на луѓето. 

Според мерните станици, највисока концентрација на суспендиирани ПМ 10 честици имаше во населбата Лисиче, поточно 378 микрограми на метар кубен. Кичево имаше измерено 344 микрограми на метар кубен, Кавадарци 275.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here