Фросина Ременски, сопартијка на специјалниот претставник на Владата за Бугарија, Владо Бучковски преку Фејсбук му порача да не оди во Бугарија пред да го прочита нејзиниот докторат.

– Ако специјалниот претставник на државата во преговорите со Бугарија, проф. Бучковски не го прочитал мојот докторат објавен во монографија „Македонското национално малцинство во соседните земји: Современи состојби” со добиена Државна награда за наука во интерес на државата „Гоце Делчев” за 2008 година, нека не тргнува за Софија на преговори – напиша Ременски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here