Одговарајќи на прашањето какви мерки ќе бидат превземени за време на престојните новогодишни и божиќни празници, министерот Оливер Спасовски, во гостување на ТВ21, меѓу другото рече дека МВР следи огласите за издавање станови за новогодишни забави.

„За празниците очекуваме некаков став од Комисијата за заразни болести, да видиме што ќе препорачаат во однос на проценката која ќе се направи проценка за ризик.

Ние во МВР ги следиме посебно издавањето на објекти за прослава на празниците. И веќе имаме одредени сознанија, и сериозно ќе превземеме мерки, рече Спасовски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here