Градоначалникот на Град Скопје денеска за новинарите изјави дека казната од 45 евра за возачот на автомобилот со марка „Бентли“ кој помина низ новогодишниот декор на скопскиот плоштад е само првична, односно дека против него ќе се поднесе кривична пријава за загрозување на безбедноста на сообраќајот. 

– Вчерашната снимка беше скандалозна.  Глобата од 45 евра која ја објавив вчера не значи дека туку завршува работата околу санкционирање на лицето. Ќе биде поднесена кривична пријава бидејќи има елементи за загрозување на безбедноста на сообраќајот – изјави Шилегов. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here