Регулаторната Комисија за Енергетика објави дека од вечерва на полноќ повторно ќе се зголемат цените на горивата.

Во согласност со методологијата која РКЕ ја користи за пресметка на цените на горивата, од вечерва малопродажните цени се зголемуваат во просек за 1.64%.

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се зголемуваат за по еден денар за литар. Еден литар 95-октански бензин ќе чини 62.00 денари, додека еден литар 98-октански бензин ќе чини 63.50 денари.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото се зголемува за половина денар. Еден литар дизел ќе чини 53.50 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here