Прва асоцијација за снег најчесто се детските радости, како мавање со снежни топки и санкање. Децата обожаваат снег! Од друга страна, помеѓу возрасните луѓе има и такви што ја сакаат снежната идила, а има и такви што не можат да поднесат снег.

Додека за едните снегулките се извор на среќа, другите би сакала никогаш повеќе да не падне снег и да уживаат во вечна пролет и лето.

Ако им се радувате на снегулките и со нетрпение чекате да ја облечете зимската опрема и да тргнете во снежна авантура, тогаш вие сте љубители на акција. Ја обожавате природата и не се грижите за тоа ако чизмите можеби ви пропуштаат вода. Уживате во детските радости иако сте возрасни и не можете да разберете како е можно да постојат луѓе кои не им се радуваат на снежните топки. Сакате возбуди во животот, како и слобода. Од стресот се ослободувате со вежбање или со каква било активност, наместо да барате утеха во храната.

Луѓе кои не сакаат снег

Ако спаѓате меѓу луѓето кои сакаат да го гледаат снежењето само низ прозорец додека вие сте во топол дом, вие сакате удобност и практичност. По малку сте перфекционисти, па глетката на чизми извалкани со кал многу ве нервира. Против стресот се борите во топлината на домот со добра книга, документарец или приготвувајќи вкусни десерти, а во активности надвор уживате во потоплите месеци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here