Иако повеќето луѓе се полни со самодоверба, кои ја знаат својата вредност и за што се способни, другите не се премногу сигурни во себе.

Тие имаат мала самодоверба и одлучуваат за својата вредност врз основа на нивните искуства.

Имаат тенденција да имаат многу малку верба во своите способности, несигурни се и сомнителни и тешко е да веруваат во себе, како и во другите.

Астрологијата ги откри хороскопските знаци кои се најнесигурни во себе.

Близнаци

Близнаците имаат мала самодоверба од самиот почеток. Нема посебна причина за ова. Тие чувствуваат дека не се доволно добри и секогаш ги кријат своите напори во кој било проект.

Рак

Ракови се премногу чувствителни суштества. Тие сфаќаат сè лично и имаат тенденција да бараат потврда од другите. За нив, мислењата на луѓето се важни и постојано им треба осигурување.

Девица

Перфекционисти и крајно критични. Девиците ја практикуваат истата критика кон себе. Тие имаат нереално големи очекувања од себе, а кога не успеат да ги исполнат, имаат проблеми со самодовербата.

Риби

Рибите можат лесно да се манипулираат затоа што немаат свои верувања. Тие имаат тенденција да следат што зборуваат другите луѓе. Со цел да ја сфатат нивната вредност, тие бараат туѓи мислења и ставови за нив.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here