Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) денеска информираше дека бројот на позитивни ковид случаи за периодот од 25 до 31 јануари е зголемен за 17,9 отсто во однос на претходната недела. Според неделниот извештај на ИЈЗ, за тој период се регистрирани 2.036 нови позитивни случаи од 33 градови во земјава, а тестирани биле 13.742 материјали, што е зголемување од 24,5% во однос на минатата недела.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here