Организаторите на протестот на семејствата на осудените за случајот „Монструм“, кој на периоди беше и насилен, во моментов разговараат со полицијата. Бараат полицијата да си замине, за да си заминат и демонстрантите.

Во моментов на „Бит пазар“ е мирно. И полицијата и дел од демонстрантите кои до пред малку ја напаѓаа полицијата се на своите „позиции“. Полицијата го прекина обидот да ги разбие, кој следеше откако една група почна да мава со камења и други предмети. Демонстрантите, пак, престанаа да се пресметуваат со полицијата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here