На територија на градот Скопје вчера беа изречени вкупно 132 мерки, во рамки на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, што ги спроведува МВР. Изречени се 36 мерки за непочитување на брзината на движење, а 33 за непрописно паркирани возила.

Шест санкции се изречени за возење без возачка дозвола, осум за технички неисправни и нерегистрирани возила, а седум за користење на мобилен телефон. Три мерки се изречени за возење под дејство на алкохол, четири за некористење сигурносен појас, три за минување на затворен семафор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here