Италијанскиот весник „Ла Верита“ денеска ги објави писмата на министерот за здравство Венко Филипче.

Писмата на Филишче до Пекинг, оделе строго преку фантом фирмата „Starbi International“ во Хонг Конг и во декември 2020 и во јануари 2021.

Не е познато оваа компанија колку вработени има, доколку ги има воопшто. Според регистарот во Хонг Конг фирмата нема медицинско ниту фармацевтско портфолио. Случајно или не, фантом фирмата Stabri е регистрирана во 2017 година, само 5 месеци по формирањето на владата на Зоран Заев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here