На социјалната мрежа Фејсбук се објавуваат статуси со пофални зборови за медицинскиот тим кој бил дежурен на 11-ти август во амбулантата во Дојран.„Несебично и упорно се бореа и го спасија животот на девојката која беше удавена без знаци на живот – но тие беа многу многу упорни и не се откажуваа и фала му на господ го спасија животот на една млада девојка исто така од Струмица“, се пишува во објавата на Фејсбук.

Инаку медицинскиот тим кој бил дежурен е од Струмица.

„Таква несебична борба за спасување на човечки живот треба да биде пример за сите медицинари“, пишува во остатокот од објавата.

Големи пофалби за младата докторка од Струмица Елена Китанова која во Дојран успеала да спаси млада девојка која се удавила во водите на Дојранското Езеро.

„Сакам да го пофалам медицинскиот тим од Струмица, докторката Елена Китанова и сестрата кои беа дежурни во Дојранската амбуланта и несебично и упорно се бореа и го спасија животот на младата девојка која беше удавена во водите на Дојранското Езеро и беше без знаци на живот. Нивната упорност и’ го вратија животот назад на девојката. Таква несебична борба за спасување на човечки живот треба да биде пример за сите лекари“. – пишуваат на фејсбук граѓаните кои биле присутни

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here