– Најверојатно се тука некаде или делта-сојот е потенцијално малку посмртоносен. Но, бидејќи во Европа и во светот имаме сѐ поголем број на луѓе со некаков имунитет, дали природен или вакцинален, иако делта-сојот е силно пренослив, таа смртност нема да доаѓа толку до израз. Тоа е така бидејќи бројот на имунизирани луѓе кои ќе бидат хоспитализирани или кај кои ќе доведе со смртен исход, ќе биде многу помал во споредба со луѓето кои немаат никаков имунитет, без разлика дали се работи за природен имунитет, вакцинален имунитет или комбинација на природен и вакцинален имунитет, објаснува тој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here